Милена Иванова

Психолог
gallery/04a35de02b1e24e9bf68f844f1914d4f.lock
Любопитно!

Психологично консултиране

 

 

лв 50

Най-добрата грижа за вашето бебе

 

лв118

Най-добрата грижа за вашето бебе

 

лв178

Психологичното консултиране, независимо дали на възрастен или на дете е с

Добави основните предимства отличаващи бизнеса ти от останалите. Добави текст защо потенциалните клиенти трябва да изберат твоя продукт пред някой друг. Опиши свой собствен уникален текст и стил. Натисни Done за да запазиш

Добави основните предимства отличаващи бизнеса ти от останалите. Добави текст защо потенциалните клиенти трябва да изберат твоя продукт пред някой друг. Опиши свой собствен уникален текст и стил. Натисни Done за да запазиш

Нашите услуги

                                    

Уменията за рязане с ножица са развиват постепенно и , като цяло, преминават през няколко стъпки. Хубаво е да искаме да научим детето си на колкото е възможно повече неща. Хубаво е да се опитваме да го правим. А, още по-хубаво е да следваме естествения път на развитие на различните умения и да се съобразяваме с него. Умението за рязане с ножица преминава през няколко стъпки.Ето ги и тях:

  •  Късане
  • Кълцане
  • Ресни
  • Прави линии
  • Линии на зиг-заг
  • Извити линии (кръгове, вълни, сърца)
  • Прави ъгли (квадрати и прабоъгълници)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

gallery/късане
Късане

Късането на твърда хартия е идеално упражнение за малките деца. Помага им да упражняват захвата с три пръста –палец, показалец и среден. То също предполага да движат ръцете си в различни посоки едновременно, което подпомага развитието на упражнения за координация.

Как да научим децата да режат с ножица ?

Кълцане

Кълцането представлява еднократно отваряне и затваряне на ножиците, което дава резултат в успешното срязване на нещо, каквото и да е. Това действие ще подпомогне развитието на мускулите на ръцете, за да могат по-късно да режат прави линии.

gallery/кълцане
Ресни
gallery/ресни

Представлява повтарящо се кълцане. Но при това действие степента на контрол нараства. Начертайте няколко прави линии и сложете стикери в края им или сложете друг знак, който да отбележи края на движението на ножицата.

gallery/прави линии
Прави линии

На децата се предлага да режат прави линии едва след като са преминали през последните стъпки. Не се изненадвайте, ако се оплачат от умора в ръцете. На този етап те трябва многократно да отварят и затварят ножиците, което  е много по-трудно от онова, което правеха до момента.

gallery/зиг заг
Зиг - заг

Става все по-сложно и по-сложно. На децата вече им се налага да разместват листа хартия, който държат в едната ръка и да синхронизират това движение с другата ръка, която държи ножицата. Уморяемостта настъпва, дори, още по-бързо.

gallery/извити линии
Извити линии

 

Изисква много добре развити мускули на ръката. Едва, когато децата правят предходните упражнения с лекота, може да се пристъпи към изрязването на тези сложни форми.

gallery/прави ъгли
Прави ъгли

Достигнахте последния етап в умението за изрязване. Трудно е, защото изисква още по-сложна координация между двете ръце. Не се отказвайте!

pre-kpages.com

pre-kpages.com

gallery/логика4-5
gallery/възприятие